Ana içeriğe atla

En Tanıdık Yabancı kitabı çıktı


2016 yılında Azerbaycan'da yayınlanmış “Güneşin Düşmediği Odalar” kitabından sonra azerbaycanlı yazar Aysel Ateş Abdullazade’nin Türkiye türkçesinde kaleme aldığı
“En Tanıdık Yabancı” adlı ikinci kitabı çıktı.

Yazarın ilk kitabı şiirler toplusu olsa da, bu kitabında nesir’e dönüş yaparak güzel bir roman ortaya çıkarmış. Yazar kitabını şu şekilde tanımlamış:

“Yeni ve ikinci kitabım olan “En Tanıdık Yabancı”yı  18 yaş üzeri tüm yetişkinlerin kendine bir şeyler katacağı ve kendinden bir şeyler atacağını düşünerek kaleme aldım. Yaşanmış gerçek bir hayat öyküsü ile kimi zaman hayatın, kimi zaman kadın olmanın zorluklarını yaşayacak, bir taraftan da yalnız bir anne olmanın ve baba olmayı başaramamanın evlatlarınıza nelerin yansıtdığını göreceksiniz”.

Romanda ortak günlük konuşma dilinin düşünce diline dönüştürülmesi çabası hâkim. Düşünce, şiirsel, akıcı, samimî bir üslûpla sunulmuş. Yazarın zihninde billûrlaşmış, berraklaşmış düşüncelerin dile getirilmesine tanıklık ediyoruz.
Yaşanmış, gerçek bir hayat hikayesinin içeriğinde kendinizi bulabilecek, sayfalara dokundukça bilmediğiniz bir hayatın içinde kaybolmadan ayakta durmayı öğreneceksiniz.
Olayların Türkiye’nin Antalya şehrinde yaşanmasını, Akdeniz’in, bir kızın hayatına ve yaşadıklarına şahit olmasını okurken duygusal anlar yaşayacağınız muhakkak.

“En Tanıdık Yabancı” Ankara’da ve ABD’de edebiyata hizmet eden Gece Akademi’nin yan kuruluşu Tropikal Kitap yayınlarından çıktı. Kitabın Genel Yayın Yönetmeni Arzu Betül Çuhacıoğlu, editörü Serpil Topaldır.

Türkiye’nin Antalya şehrinde ikamet eden Aysel Ateş bir sıra edebiyat dergileri ile çalışarak, aynı zamanda tercümanlık yapıyor. Şiirleri ve makaleleri Türkiye edebiyat, kültür ve sanat ortamında yayınlanmaktadır. Antakya’da çıkan “Mavi” derginin daimi yazarı Aysel Ateş belirli konular üzerine araştırmalar yaparak bunun topluma yansıması, bireylerin bilgilenmesi çabasıyla insanların bilincini genişletmenin peşindedir. Yazar en yakın zamanda Antalya’da, aynı zamanda Türkiye’nin başka illerinde edebiyat etkinliklerine ve kitap fuarlarına katılarak, okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Yazarın kaleminin başlıca konusu kadın olduğu için hikayelerinde hep kadınların öyküsüne önem vermekte. Belki bir gün bir erkeğin hikayesini dinleriz yazardan, bilmeyiz…

En Tanıdık Yabancı'yı tüm Türkiye’de kitap satış noktalarında ve internet üzerinden - d&r, idefix, kitapyurdu, emektitap, amazon sitelerinden sipariş ederek elde eldebilirsiniz. Yazarla en kısa zamanda kitap fuarlarında görüşmek üzere!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tanışlıq mədəniyyəti...

Aysel Abdullazadə yazır: - Salam. Çox mənalı gözləriniz var. - O dərin baxışlarda itməkdən qorxuram. - Xanım, adınızın mənası nədir? - Bu gülün belə (430*250 ölçüdə qırmızı gül göndərir) gözəlliyiniz qarşısında boynu bükükdür.  - Çox gözəlsiniz, tanış olaqmı? - Söhbət edək, peşman olmazsan. - Şəkildəki özünsən? Əgər özünsənsə, qəşəng xanımsan.  - İdmançıyam, tanış olaq? Bu siyahını istənilən qədər uzatmaq olar, elə uzadırlar da... Sizlərlə cəmiyyətimizdə çatışmazlığı yüksək səviyyədə olan, amma əslində, insanlığın önəmli bir mövzusundan - tanışlıq mədəniyyətindən danışmaq istəyirəm. Bəli, tanışlığın da bir mədəniyyəti, özünə görə qəlibləri var. Ümumiyyətlə, hər şeydə bir sınır, bəlirli bir çərçivə olması gərəkdiyi qənaətindəyəm. Örnək kimi, "Allah salamı" dediyimiz ən isti kəlməni belə tanıdığımız, öncədən və ya sonrasında ünsiyyətdə olduğumuz, gərəkdirən durumlarda istifadə etdiyimiz bir gerçək... bu, qeyd etdiyim o çərçivənin bir misalla əyani göstəricisidir

Sevişmək və seks anlamı

Sevişmək və seks...   Bu iki ifadə ilk baxışda eynilik təzahürü yaradır. Sanki eyni bir nəsnə olaraq alqılanır. Hətta sinonim kimi də işlənə bilir. Lakin ən çox istifadə üstünlüyü sevişmək kəliməsindədir. İnsanlar bu sözü öz aralarında ümumiləşdirib ikisini bir anlamda istifadə edirlər. Çox az cütlüyə rast gəlmək olar ki, sevişmək istəyirəm yerinə sekslə məşğul olmaq istəyirəm tərzində cümlə qursun. Əslində oxşarlıq qaçınılmazdır, fəqət fərq də istisna deyil. Sevişmək başlanğıc, seks isə sondur. Kişi və qadın yapısında sevişmək və seksə keçid fərqli hiss olunur. Ön sevişmə həssaslıq tələb edir, qadın üçün daha əsas hesab edilən bu proses seksin mənbəyi və orqazmın yaşanması üçün əsas faktordur. Qadın və kişi hissləri fərqlidir, qadınlar toxunuşa daha çox önəm verirlər. Kiş də sevər toxunuşu, amma qadın qədər yox. Qadını zərif və incə toxunuşlarla ram etmək ön sevişmənin əsasıdır. Sevişmək sözü sığal, oxşamaq, toxunmaq,öpmək, bir sözlə hiss etmək kimi ifadələri özüdə iç

Kadının tarifi...

Bir kadın ne kadar güzel, kültürlü, zarif, dürst ve hoş olursa olsun, hırçın huzursuz ve asabise son derece iticidir. Hangi erkek böyle bir kadınla olmak ister? yanında lüzumsuz el-kol haraketleri ile, asabi mimiklerle, dişlerini sıkarak konuşan, her an patlamaya hazır bir bomba ile ne kadar huzurlu ve mutlu ola bilirsiniz? Şık giyinmek de önemlidir ama zarafet daha önemlidir. İnsan yaratılış itibarile hantal olabilir. Öyle ölçülü, öyle toplu yürüyen hanımlar vardır ki, onların yürüyüşlerini bile seyr etmek ruha huzur verir. Hele onlarla yürüyüşe çıkmak ne kadar mutlu eder insani. Yere basışlarındaki yumuşaklık, adımlarındakı acelesiz, huzurlu tempo ruhu rahatlatır. Zarafet kadını şiirleştirir.  Ne kadınlar vardır tesettürlü de olsalar süzülür gibi, dans eder gibi yürürler. Bir bardak su verirken bardağı deyil, dünyaları uzatırlar insana. Hizmet önemli deyil, sunuş önemlidir. Yumuşak, hoş bir haraketle, gözlerinin içi gülerek, saygı ve sevgi dolu bir bakışla uzatılan bar